Select Page

Hvis man oplever uendelig træthed, manglende motivation og generelt ubehag til hverdag, så kan det være, at man skal overveje en livsstilsændring. Mange ønsker at leve et sundt og langt liv, men det er ikke altid så klart, hvad det betyder. En del giver op på forhånd, fordi de tror, at det handler om et striks og begrænset livsstil, hvor der ikke er plads til slinger i valsen. Det er umiddelbart ikke sandheden. 

Groenne fingre

En sund livsstil kan være mange forskellige ting

Der findes mange måder at leve sundt på, og hvert år kommer der nye tendenser og modefænomener til, der fortæller os, hvad der er godt at gøre. Derfor er ikke alle enige om, hvad en sund livsstil er. For nogle er det at bruge 3 timer dagligt i et fitnesscenter, mens det for andre handler udelukkende om den mad, der indtages. Der er dog nogle fællesnævnere for det, man betegner som en sund livsstil. For det første handler det om at få rørt sig, og gøre motion og bevægelse til en daglig aktivitet. Det handler også om at skabe mentalt velvære, så det ikke kun er det fysiske, der plejes. 

Havearbejde og en cykeltur er også effektiv motion 

Hvis man gerne vil leve mere sundt, men ikke har tiden eller motivationen til at dedikere sig en striks kostplan eller mange timers træning, så er der heldigvis håb forude. Det er nemlig slet ikke nødvendigt. 

Hvis man er typen, der har grønne fingre, så skal man vide, at når man bruger mange timer udenfor med hårdt havearbejde, så er det god motion. Det kan også være, at man foretrækker at gå ture med en podcast i ørerne. Nogle foretrækker at cykle eller løbe, mens andre kan lide at svømme på alle tider af året. For nogle kan en holdsport være en god idé, eller måske at gå til dans. Der findes utallige måder, man kan gøre bevægelse til en sjov og interessant oplevelse på. For det nytter ikke, at det er en sur pligt. Man skal kunne lide at komme ud og afsted, uanset hvad den valgte aktivitet er. Læs mere om forskellige måder at træne på her

Drikkepause på cykeltur

Fokusér på kosten, mentalt velvære og søvn

Når først man får bygget en rutine op omkring daglig bevægelse, så kan man se på de andre aspekter. At spise sundt og varieret kan betyde mange ting, men det handler først og fremmest om at få de nødvendige proteiner, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Det får man bedst via en varieret kost, der er sat sammen på en fornuftig måde. At man bliver stærk ligesom Skipper Skræk, når man spiser spinat, er måske en skrøne, men det er sandt at grøntsager bør være en vigtig del af kosten. Hvis man sørger for at få koblet af, og tænker på mentalt velvære, er man også godt på vej.