Select Page

Vi er alle ved at være trætte af corona-pandemien, men her er der råd til dig, som keder sig ekstra meget under nedlukningen. Hvis du savner dine venner og bekendte, mens vi venter på at Danmark åbner helt op igen, så kan du købe dig en hund. Her er en guide til, hvad du bør huske, inden du skriver dig på en tilfældig venteliste til din kommende hund. Det er nemlig vigtigt at overveje, hvilken race der passer bedst til dig og din familie.

 

Køb en ny bedste ven

Under nedlukningen af Danmark, har vi har alle kedet os mere. Måske er det tid til at finde en ny ven, som kan blive en del af familien? Det kan være lidt svært at finde nye venner, når man ikke må samles så mange mennesker for tiden. Men frygt ej! Løsningen er at købe dig en ny hund. Ventelisterne til at købe en hundehvalp er lange, så derfor bør du skrive dig op allerede i dag, hvis du leger med tanken om at købe en ny hund. Dog er der en række forhold, du bør tage stilling til, før du hvilken race, du vil skrive dig på venteliste til.

 

Du skal vælge racen med omhu

Det er vigtigt at undersøge de forskellige racer med omhu, inden du skriver dig på en venteliste til en bestemt hunderace. Racerne er nemlig meget forskellige og har behov, der stikker i mange retninger. Nogle hunde er mere egnet til at være en familiehund end andre, og nogle hunde har et massivt aktivitetsniveau – hvor andre nyder mere af en eftermiddag på sofaen med sin ejer. Derfor bør du overveje, hvad du har mest lyst til og herefter vælge din kommende hund.

 

En unik eller mainstream hunderace?

Nu når ventelisterne er så lange på hundehvalpe, så kan det være smart at tænke en smule taktisk. For tiden er især racerne Labrador og Labradoodle meget populære blandt danskerne. Her er ventelisterne uoverskueligt lange, og måske kan du først få fingrene i en ny bedste ven om lang tid. Derfor er det smart at undersøge, hvilke racer der ikke er de absolut mest populære blandt danskerne lige nu. En race såsom Staffordshire bull terrieren er mindre udbredt i Danmark, og det er endda på trods af, at den er kendt for sit godmodige og familievenlige sind. Derfor kan ventelisterne for denne hunderace måske være kortere, det er i hvert fald værd at undersøge, om du har heldet med dig her.

 

Gør klar til at modtage din hund

Når du har valgt, hvilken hund der passer bedst til dig og din familie, så er det vigtigt at forberede jer godt på at modtage det nye medlem til familien. Du skal læse op på racen, så du ved hvilken kost, der anbefales, og hvor meget aktivitet hunden kræver hver dag. Hundehvalpe elsker at lege, men de fleste hunde kræver også en del træning i en tidlig alder, så de kan opdrages ordentligt. Tjek derfor op i dit lokalområde, hvilke muligheder du har for hundetræning, så det kommende familiemedlem kan få en god start på livet.