Select Page

Der er så mange søde hunderacer. Og en af dem er en cockerspaniel. De søde cockerspanieler kan virkelig smelte hjerter. Men hvordan er de generelt som hunde? Det finder du ud af ved at læse med herunder.

Tal på hunden

Først og fremmest kan det være rart at vide lidt om de forskellige tal, der har noget at gøre med en cockerspaniel. Den bliver gerne mellem 13 og 14 år. En han bliver i skulderhøjde 38-43 cm, mens en tæve bliver 36-41 cm. Hannen vejer normalt mellem 13 og 16 kg, mens tæven typisk vejer mellem 12 og 15 kg.

Familieorienteret og god til træning

En cockerspaniel er oplagt at have i en familie. Den er nemlig familieegnet. Den er både kærlig, social og har et mildt sind. Den er også omsorgsfuld over for børn og kan virke beskyttende.

Det er samtidig en hund, som er god at træne til mange ting. For eksempel jagt. Det er også en hund, som er meget lydig og intelligent. Og det hænger godt sammen med dens gode evne til at blive trænet til diverse formål. Men når man siger træning, behøver det ikke at have noget med jagt at gøre. Det betyder også, at den er god at træne til at blive en familiehund.

Masser af motion og socialisering

En cockerspaniel er en race, som har brug for meget motion. Gerne en til to timer om dagen, når den er voksen. Her er det smart, at racen også er en familiehund. For er der for eksempel flere børn i familien, der ikke er helt små, kan de jo også gå ture med hunden. Så man skiftes til at gøre det, så man sørger for, at hunden får nok motion. Ellers kan det føre til, at hunden ikke trives.

En anden ting er, at den ikke er specielt god til at være meget alene hjemme. Men her passer det igen meget godt, hvis der så tit er nogen hjemme alligevel, fordi der er flere familiemedlemmer. Så kan man skiftes til at tage sig af hunden og være social med den. Og det er netop, fordi den er sådan en social hund, at den heller ikke har godt af at være for meget alene. Selvfølgelig kan man ikke undgå, at den nogle gange er alene hjemme. Men det skal ikke være for længe ad gangen.