Select Page

Har du en have, så er du heldig. Du kan tilbringe dine dage i dit eget lille private stykke natur. Du kan nyde fuglene, solen, vinden, sneen og alt det andet, der er en del af naturen og årstidernes skiften.

Men du behøver ikke at nøjes med at tilbringe dine dage i haven. Du kan også sove udenfor. Det kan være dejligt at sove ude i den friske luft, og så kan du også nyde din have om natten.

Det kræver ikke ret meget at tage en nat i haven, men du kan også gøre mere ud af det. Så får du måske lyst til at sove ude flere gange om ugen.

Seng med blomster i haven

Din udeseng

Skal du sove ude, så har du brug for noget at sove på. Enhver madras og alle slags lagner kan bruges. Det er ikke nødvendigt at gøre det besværligt. Tag en madras og din dyne med udenfor. Så er du klar til at sove under stjernerne.

Det kan blive lidt fugtigt udenfor om natten. Derfor kan du overveje, om du skal finde en madras og nogle lagner, som kan klare lidt fugt. Du bør også tænke på at give det hele godt med luft i løbet af dagen, så det kan tørre, hvis det er blevet lidt fugtigt i løbet af natten.

Soveplads og bålplads i haven

Byg et soveværelse i haven

Vil du gerne holde din udeseng tør, kan du selvfølgelig også sove under et tag. Så gør det ikke noget, hvis det skulle begynde at regne. Der falder heller ikke meget dug på den.

Der er flere muligheder for at sove under tag i haven. Det kan være, at du allerede har et tehus, en pavillon, et halvtag eller noget andet, du kan bruge. Så sætter du bare din seng op der.

Har du ikke et tag klar, kan du hænge nogle lagner op over sengen. De kan tage det værste. Et telt vil være endnu bedre. Du kan også bygge et shelter i din have, så du har et soveværelse udenfor. Det vil altid stå klar til, at du kan rykke din seng ud og få en god nats søvn ude i den friske luft.