Select Page

Skal du til at have en ny hund? Der er så mange hunderacer at vælge imellem. Og derfor kan det være rigtig svært for nogle at finde ud af, hvilken race de skal have. Men en fransk bulldog kunne være et godt bud. Find ud af hvorfor lige herunder. Og læs om, hvad du skal være opmærksom på ved en fransk bulldog.

Masser af fordele

Franske bulldoggs er sociale hunde, og de er samtidig også legesyge og kærlige. Derfor passer de godt ind i familier. Men det er også en aktiv hund, og derfor skal man sørge for at give den noget motion. En fransk bulldog har det også godt sammen med andre hunde. Så det er for eksempel en stor fordel, hvis man allerede har en hund eller kender mange, der har.

Endnu en fordel ved en fransk bulldog er, at den ikke gør særlig meget. Og det er jo altid rart. Den bliver typisk omkring de 14 år, så der er en god chance for, at man kan have den lille ven længe.

Hvad skal du være opmærksom på?

Selv om der er masser af gode ting ved franske bulldogger, er der selvfølgelig også ting, man skal være særligt opmærksom på. Det er en ret stædig hund. Derfor skal du være meget opmærksom på, hvordan du træner hunden. Det er vigtigt at træne den ordentligt, fra den er hvalp. Det giver de bedste forudsætninger for en veltrænet hund i fremtiden.

En anden helt konkret ting er, at en fransk bulldog ikke kan svømme. Så det skal du naturligvis også vide, så du ikke bare lader den løbe ud i havet. Derudover kan det være anstrengende for hunden, når der er varmt. Der er en risiko for, at den får hedeslag. Derfor skal du være særligt opmærksom på det, når det er varmt i vejret. Undgå at gå ture med den, når det er allervarmest i løbet af dagen.

Endelig er det desværre heller ikke en allergivenlig hund. Så hvis du har tendens til allergi, bør du nok overveje at få en anden hund end en fransk bulldog. Og så er det en hund, som godt kan virke territorial. Det gælder, hvis der kommer mennesker ind i hjemmet, som hunden ikke kender. Så her bør du være opmærksom på at træne den allerede som hvalp i socialisering. Med alt det in mente er det en dejlig hund at have i familien.