Select Page

Det er træls, når der komme ubudne gæster i boligen i form af skadedyr. Skadedyr kan larme, de kan ødelægge ting, og så kan de komme med en masse bakterier, der ikke er godt for mennesker. Der er altså nok grunde til, at man bør forsøge at komme af med sine skadedyr, hvis man først oplever, at man har nogle. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad du selv kan gøre, hvis du døjer med skadedyr derhjemme.

Har du prøvet sirener?

Der er flere forskellige teknikker, man kan tage i brug, når man vil af med skadedyr. Man kan f.eks. bruge en form for sirene, der udsender en form for ultralyd, der ikke kan høres af mennesker, men som kan være med til at sende dyrene væk. Du kan placere apparatet dér, hvor du har problemer med skadedyr. Det kan f.eks. være i køkkenet, på loftet eller endda i motorrummet, hvor der også er nogle, der har problemer med tilbagevendende skadedyr.

natur, mus, udenfor

Kontakt en skadedyrsbekæmper

Hvis du gerne vil have en metode, som du er sikker på, der virker, så kan det være en god idé at kontakte en skadedyrsbekæmper. De har nemlig speciale indenfor dette felt, så de er de helt rette til at hjælpe dig. Men hvad koster skadedyrsbekæmpelse, tænker du måske? Det kan være svært at angive en universel pris på, da det naturligvis også afhænger af, hvor stort problemet er. Men du kan regne med, at du kommer af med dine skadedyr, hvis du vælger denne metode.

Benyt dig af fælder

Det kan også være, at du skal prøve at fange skadedyrene med fælder. Hvis det er rotter, du døjer med, så kan du bruge rottefælder. Det kan enten være dem, der klapper sammen om rotten, eller det kan være en boks, hvor rotterne bliver lokket ind i, men dør. Hvis du bruger nogle af disse metoder, så skal du altid huske at holde øje med, om der er kommet noget i fælden. Det kan nemlig godt komme til at lugte, hvis det er noget, der kommer til at ligge der i lang tid.

skadedyr, rotte, mus, sover

Er der en mår på loftet?

Hvis du eller I har hørt en masse kradselyde fra loftet, så er det sandsynligt, at I har en mår til at bo på loftet. Her kan man faktisk også bruge en fælde, og så behøves man heller ikke at tage livet fra dyret. En mårfælde lukker bare i, når måren træder ind, så du (eller en anden) kan tage buret med langt ude i naturen og slippe dyret frit. Bare fordi, at du ikke har lyst til at have det boende i dit hus, så er det jo ikke sikkert, at du har lyst til at tage livet den alligevel.