Select Page

Det er skønt at være udenfor og indtage frisk luft, især om sommeren hvor vejret er bedst. Derfor er det også oplagt at rykke træningen udenfor, så man både har skønne omgivelser, men også bedre muligheder for at trække luften dybt ned i lungerne. Hvis du har en stresset hverdag, kan naturen hjælpe dig med at finde ro igen. Så brug din have mens du kan!

kvinde, yoga og planter

Derfor er naturen et oplagt valg

Det kan være kedeligt at stå indenfor og kigge på de samme ting, som du altid har gjort. Derfor er naturen et fedt sted at træne. Der kan du finde en anden slags ro, end den man finder mange andre steder. Der er mulighed for at høre både fugle og bier synge sammen, samt betragte en masse smukke farver omkring dig. Ligeledes er det bedst for dig, med mest muligt naturligt sollys.

Indret haven til den træning du ønsker

Hvis du ønsker at bruge din have mere til træning, skal du sørge for at gøre haven oplagt til det. Det betyder at du skal sørge for at have plads at være på, enten i form af en slået græsplæne eller et stykke af terrassen. Derudover kan du også skabe behagelig skygge til dig selv, ved at plante træer, eller anskaffe en parasol. Til sidst kan du lave en opbevaringskasse med forskelligt udstyr, som du kan bruge til træningen. Det kan for eksempel være markører til en bane, sjippetov eller en yogamåtte. Alt det udstyr som med fordel kan bruges udenfor, samlet i en kasse. Så er det lettilgængeligt, og du behøver ikke slæbe.

Hvilken træning er oplagt udenfor?

Træning som yoga eller styrketræning er oplagt i en have, da de ikke nødvendigvis kræver meget plads. Det betyder dog ikke at det er det eneste, du kan lave. Vil du gerne lave løbetræning, kan du sætte markører i hver sin ende, og løbe imellem dem. Eller du kan løbe rundt om huset et par gange. Egentlig kan meget træning lade sig gøre derhjemme, det gælder bare om at se muligheder, frem for begrænsninger. Du kan også finde yderligere inspiration til din træning på mintraeningsdagbog.dk

kvinder i park

Hvis du ikke har en have 

I mange byer findes der offentlige parker og haver, hvor der også er rig mulighed for at træne. Flere og flere byer har fået indrettet en “træningsstation”, hvor der er mulighed for både styrke- og cardiotræning. Her er der også chance for at møde andre træningsentusiaster, som dig selv. Hvem ved, måske finder du en ny træningsmakker? De offentlige parker har flere fordele og ulemper. Du skal blandt andet være opmærksom på, at du nok ikke kan få stedet for dig selv. Til gengæld er der nok stadig mere plads i parken, end der ville være i en privat have.