Select Page

Det er skønt og sjovt at have børnene med i haven, men man skal også huske at holde lidt øje med dem. Selvom naturen er dejlig, er den stadig ikke helt ufarlig for mennesker; især de kære små mennesker, som godt kan glemme alt andet i deres leg. Tag endelig børnene med udenfor, men husk at være opmærksom.

Livet med have

Livet med have er skønt. Man har en lille bid af privat natur udenfor, som er helt sin egen. Du kan have din egen terrasse, du kan købe et gyngesæt til ungerne, og du kan stifte en køkkenhave, som I kan passe sammen. Det er super sundt for både dig og børnene med en have, hvor I kan tilbringe tiden med hårdt havearbejde, leg eller afslapning. Frisk luft er nemlig godt for alle aldre. Dog er der nogle ting, som dine børn måske ikke lige har lært endnu, og derfor er det en god idé at holde øje med dem, især imens de er helt små. Se mere om livet med børn her.

sund_mad

Farlige planter

Det er meget menneskeligt at være nysgerrig og gerne ville smage på ting, og som barn kan det godt betyde, at man putter lidt af hvert i munden. De fleste undgår giftige planter i haven, men det kan godt være, at du skal researche dine planter en ekstra gang for at være sikker. Planter såsom rabarber kan for eksempel snyde. Rabarber er rigtig lækre, men spiser du af de grønne blade, imens de er rå, kan du hurtig blive syg med opkastning. Det er ikke noget, alle ved. Der kan hurtigt opstå en misforståelse, hvis barnet ved, at man kan spise rabarber, og I har rabarber i haven. De skal vide, at de ikke kan spises rå.

Hyg jer sammen

Når du ved, hvad du skal holde øje med, kan I hygge jer trygt og godt i haven. Det kommer jo lidt an på barnets alder, hvor meget du egentlig kan lære dem om sikkerhed, så der vil selvfølgelig altid ligge et ansvar på dine skuldre. Men det skal endelig ikke afskrække dig; det er super sundt for både dig og børnene med dage i haven.