Select Page

Synes du, at det er svært at få motion og bevægelse med ind i hverdagen? Vi lever i et samfund, der ofte har super travlt, så det kan være udfordrende at finde tid til det hele. Motion og bevægelse behøver ikke at være noget stort og voldsomt og tidskrævende; det behøver ikke at vare længere end en halv time dagligt. Find inspiration her til din træning og ellers kan du se med herunder. 

Person og planter

Det hårde havearbejde

Havearbejde er hårdt; det er der ikke så meget tvivl om. I gamle dage, da man var afhængig af egne afgrøder, var motion og træning ikke rigtig en ting for det almene menneske, fordi kroppen blev styrket af dagens naturlige arbejde. Det arbejde, vi laver i dag, er meget mere stillestående, så er super vigtigt at huske at bevæge sin krop. Havearbejde er hårdt for kroppen, så du vil faktisk kunne opnå meget ved at gå i haven. Ukrudtet skal hives op, hækken skal klippes, græsset skal slås, planterne skal vandes, og det er alt sammen noget, der kræver noget af vores krop. 

Husk pauserne

Dog skal du også huske at passe på dig selv. Det kan være en svær balancegang, men det er også en nødvendig balancegang. Gør man for meget i motion og bevægelse, kan man ende med at slide på kroppen i stedet for at styrke den, så man skal bare huske på, at man ikke skal overdrive det. Pauser er nemlig også vigtige, og dem kan du nemt tage ude i haven. Det er skønt med en have, så husk at sætte pris på den. Derudover kan man jo heller ikke lave havearbejde hver dag, og på de dage er det også ganske fint med en gåtur eller flere, så man stadig får sig bevæget, og så man stadig får nydt den friske luft.

Person der slapper af

Nyd livet

Det kan faktisk gøre en kæmpe forskel for din livskvalitet, hvis du dagligt får motion, bevæger din krop og tilbringer tid i naturen. Mennesker finder bare en helt speciel ro i naturen, som vi ikke møder nogle andre steder i vores hverdag. Husk at nyde den friske luft, og husk at få dig bevæget lidt hver dag.