Select Page

Forstil dig, at du på en varm sommerdag sidder på din terrasse med et glas kølende hvidvin. Du kan se fuglene sværme omkring, men du kan ikke høre den livsbekræftende fuglekvidder, som du kunne engang. Kan du genkende scenariet? I så fald kan vi trøste dig med, at du langt fra er ene om den oplevelse. Det skønnes, at op mod 800.000 danskere lider af problemer med hørelsen. Det er der heldigvis råd for. Læs her hvordan du igen kan få glæde af fuglesangen i din have. 

Hoereapparater

Tag det svære skridt og tak dig selv

Det kan være en udfordring at erkende, at man lider af høretab og har behov for hjælp. Når først du har erkendt problemet, er der heldigvis god og hurtig hjælp at hente. Ved at tage kontakt til et godt hørecenter vil du hurtigt blive tilbudt en konsultation, og du vil være fuglesangen et skridt nærmere. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har behov for professionel hjælp, kan du eventuelt tage en online høreprøve, inden du kontakter et hørecenter.
Husk, at der findes et utal af høreapparater i varierende prisklasser. Således er du altid sikret, at der findes et apparat, der dækker lige netop dit behov, og som passer din økonomi. 

Mand lytter

Lær fuglestemmerne at kende

Er det en rødkælk? En gulspurv? Eller måske en sangdrossel?
Fuglene synger først og fremmest for at kommunikere, og hver art har en specifik sang. Med lidt øvelse vil du hurtigt lære at skelne de forskellige melodier og toner fra hinanden. Det kan være underholdende at følge med i havens fugleliv, som vil variere både henover døgnet men også fra sæson til sæson.
Årets første fuglesang kan høres allerede sidst på vinteren, hvor de første trækfugle vender hjem. Sangen er på sit højeste i maj måned, hvor også parringen finder sted for de fleste arter. Tonerne ebber ud i oktober måned, men få fuglearter synger mere eller mindre regelmæssigt hele året. 

Hvis du vil have bedst chance for at høre fuglesang i haven, skal du stå tidligt op en sommermorgen. Sangen er nemlig som regel mest intens lige ved solopgang. Aktiviteten øges igen hen mod solnedgang, men ikke at sammenligne med morgensangskoret.