Select Page

Har du kat, eller overvejer du at anskaffe dig en? Så vil du garanteret give dit kæledyr de bedst mulige foranstaltninger. Du vil katten det bedste, og du vil forsøge at give den et godt liv. Den vil give dig meget igen. Det er det, kæledyr gør.

Vil du holde en kat som kæledyr og give den et godt liv, så kan det være en god idé med en kattelem. En kattelem er en dør til katten, som den kan bruge, når den har lyst. Du kan blive klogere på kattelemme på kattelemme.dk.

Ud og ind

Sætter du en kattelem i én eller flere døre i dit hjem, så giver du din kat frihed. Den kan selv vælge, om den vil være inde eller ude. Når den har lyst til lidt frisk luft eller en musejagt, så kan den bare gå ud. Hvis den bliver træt eller sulten, kan den selv komme ind igen.

Har du en indekat, fungerer det selvfølgelig ikke med kattelemme. Så kan du ikke holde katten inde. Det er kun, hvis du har det okay med, at din kat kan gå ud, når det passer den. Så vil en kattelem give god mening, og den vil give katten en større medbestemmelse.

Frihed indenfor

Har du en indekat, kan du stadig give den stor frihed. Du kan lade den komme rundt i huset, som den har lyst til. Det ene øjeblik vil den måske gerne være i stuen, og så lidt senere vil den hellere gå ind i køkkenet.

Frihed kan også handle om fred. Hvis din kat nogle gange gerne vil have fred og ro, så kan du give den friheden til at gå væk. Går den ind i et andet rum, så gå ikke efter den. Lad den få lidt alenetid. Så kommer den tilbage, når den vil snakke.

Katte er selvstændige dyr, men de kan også godt lide at hygge. Giv din kat mulighed for at vælge, hvornår den vil være sig selv, og hvornår den vil være sammen med dig. Så giver du den frihed. Den kan bare komme, når den vil kæle.

Frihed og medbestemmelse

Når du holder en kat som kæledyr, så må du tænke på, at du tager noget af dens frihed fra den. Du giver den selvfølgelig noget igen, bl.a. tryghed, mad, varme og selskab. Men du bestemmer, at den skal bo hos dig.

At have en kat frem for en hund betyder, at din kat reelt set selv vælger at bo hos dig. Hvis den ikke er tilfreds, så kan den faktisk godt finde på at løbe væk. Derfor bør du tænke på at give din kat mest mulig frihed i hverdagen. Så er den mere tilfreds.

Der er mange måder at give en kat frihed på. Flere af dem gør du sikkert helt uden at tænke over dem. Når du fx forsyner katten med mad, så har den frihed til at lave andet end selv at skaffe det. Lader du den være, når den går, så kan den selv bestemme, hvornår den vil have selskab.