Select Page

Hvis du er på udkig efter en hund, der er nem at holde og er charmerende, er den franske bulldog et oplagt valg – særligt hvis du bor i en mindre lejlighed eller ikke har så meget plads. Dels fordi hunden fysisk er forholdsvis lille, men også fordi den er rolig af natur.

Fransk bulldog er engelsk og spansk

Racen har sit ophav i England, hvor mindre udgaver af bulldogs var populære, og da industriarbejdere emigrerede til fastlandet, medbragte de deres små bulldogs. I Frankrig blev disse så krydset med spanske tyrekamphunde, heraf navnet på racen.

I 1800-tallets Paris var fransk bulldog den foretrukne race hos både slagtere og kuske, men også det bedre borgerskab. I dag finder du fransk bulldog over hele verden, primært som selskabshund.

Udseende og størrelse

Det karakteristiske udseende med en kort snude og den robuste krop på de forholdsvis korte ben går man ikke fejl af. En fransk bulldog er typisk 28-30 cm høj. Hanner vejer mellem 10 og 14 kilo, mens tæver typisk ligger mellem 8 og 12 kilo.

Den er blød, ikke mindst på grund af den løse og rynkede hud på hovedet og skuldrene. Pelsen er kort, glat og blank, og hunden fås i forskellige brune og lyse nuancer.

Populær selskabshund

Fransk bulldog er kendt som hengiven, legesyg, intelligent og egenrådig. Hunden har brug for at være sammen med sin familie, så hvis I ikke er meget hjemme, skal I måske overveje en anden race.

Det er helt klart fint med børn og også eventuelle andre kæledyr, så længe du har trænet socialiseringen. Hvis hunden er forkælet, opleves jalousi somme tider overfor andre hunde, hvis de får ekstra opmærksomhed fra dig.

Det er generelt ikke en gøende hund, men en fransk bulldog vil optræde beskyttende overfor sit hjem og sin familie.

En lille diva

En fransk bulldog er venlig og charmerende, men også sin egen. Hvis du overøser den med kærlighed, får du en masse hengivenhed retur, og den har faktisk tendens til at knytte sig til én bestemt person i familien.

Opdragelse af en fransk bulldog kræver konsekvens og tålmodighed. Træningen kan med fordel opdeles i korte sekvenser, så du fastholder hundens fokus. Hvis det ikke fungerer, så vær ikke bange for at prøve dig frem med andre metoder. Find det, der virker for dig og din hund. Huske at krydre med leg og tilpassede belønninger.

Nem at passe og pleje

Hver dag bør du børste eller aftørre pelsen, fx med en opvredet klud. Ligeledes er det dagligt en god idé at hjælpe hunden med hygiejne i læbefolderne og omkring kønsdelene. Tænderne skal renses jævnligt, og tjek også altid for sår, skrammer etc.

De fine, opretstående ører på den franske bulldog kan du rense med en fugtig klud og aftørre langs kanten med fx en vatrondel. Hvis der er tørhed på snuden eller i ørerne, kan du duppe med lidt mineralsk olie. Kløerne slider den franske bulldog ikke naturligt, så her skal du sørge for, at de bliver klippet ca. en gang om måneden.

Som med mange andre ting er det smart at starte de gode vaner tidligt. Stil din hvalp op på et bord, når du ordner den, og sørg for, at det bliver en hyggestund for jer begge. På den måde vil den større og ældre hund være vant til plejeritualerne.

Hvordan finder du en fransk bulldog

For det første er det en god idé at undersøge videre og blive endnu klogere på racen og dens karakteristika. Du kan se meget mere her.

Derudover kan du opsøge kenneller og klubber. Vær opmærksom på hundens certificeringer og find en ansvarlig opdrætter. Den franske bulldog hører officielt ind under Bulldog Klubben, og det er en god idé at tale med andre, der kender og elsker hundene.