Select Page

I en glad børnefamilie med have og hund er det dejligt at kunne nyde solskinstimer udenfor hele familien samlet – også med hunden som en del af det. Hvis hunden kan komme med familien udendørs, kan den lettere stimuleres i løbet af dagen, og tilmed bliver den en mere betydelig del af familien. Hvis der skal luges ukrudt, er det desuden praktisk, at hunden kan få lov at løbe frit rundt i haven, mens de praktiske ting ordnes. Afgørende for dette er dog, at haven skal være sikker nok, til at en hund kan færdes der, uden at familien skal føle utryghed over, om den løber væk.

Hund med navneskilt

En sikker have for en hund

Hvis din hund skal kunne løbe frit rundt i haven, er det vigtigt, at du kan føle dig tryg i mens. For at dette kan blive muligt, skal din første overvejelse gå på at få indhegnet din have. En hund er et kært familiemedlem for børn såvel som voksne, og ingen ønsker at træde ud ad døren, råbe hundens navn og finde ud af, at den er løbet væk. Derfor er det altafgørende at din have indhegnes sikkert og korrekt. Der er flere fordele ved dette. Udover at du selv kan gå i haven, mens hunden er ved din side, kan du ydermere lukke hunden udenfor, mens du selv foretager dig andre ting indendørs. På denne måde slipper du for konstant opsyn af din hund, samtidigt med at du kan slippe for at bruge al din fritid på at lufte den. Mange hunde har brug for en del daglig motion, men mange har intet imod at strejfe omkring alene – dette kan du ligeså godt udnytte. På denne måde kan du spare mere tid i hverdagens travlhed. 

En anden ting du skal overveje for at opnå den optimale tryghed, når du lader din hund rende alene rundt i din have er, at den skal have et hundetegn. Hundetegnet er din sikkerhed for at man altid kan få fat på dig i tilfælde af, at din hund uheldigvis skulle være løbet hjemmefra. Med et hundetegn kan en person i dette tilfælde få dine oplysninger, der fremgår af hundetegnet og komme i kontakt med den rette ejer. 

Hund i familien

Hundetegn

Et hundetegn, hundeskilt eller navneskilt indeholder de oplysninger, der fremgår på hundens halsbånd. Dette er meget vigtigt, hvis hunden færdes steder, hvor der er selv den mindste risiko for, at den kan løbe væk. På hundeskiltet kan du få indgraveret vigtige oplysninger om dig som ejer, så enhver der måtte finde hunden kan komme i kontakt med dig. Det er blandt andet praktisk at få indgraveret navn og telefonnummer. På denne måde kan situationen lettest muligt løses, hvis din hund er løbet væk hjemmefra. Derudover kan du tilføje din adresse til hundetegnet, således at personen der finder din hund kan aflevere den, hvis han eller hun befinder sig tæt på den rette adresse. 

I Danmark er det faktisk lovpligtigt at alle hunde der færdes ude, altid skal bære et hundetegn. En hund der er over 8 uger, som færdes ude uden hundetegn kan medføre en stor bøde. Hundetegn kan købes billigt og fås i en lang række forskellige modeller og materialer. Overvej materialet inden du foretager dit køb, da en hund ikke ligefrem overvejer at passe på skiltet og tit kan gøre det snavset.