Select Page

Hvis du leder efter den hunderace, der passer perfekt til dig, kan det være svært at vide, hvor du skal starte med at lede.

Kunne du godt tænke dig en mellemstor hund med kort pels og et udseende, der læner sig op ad muskelhund – uden helt at være det? Læs mere om Staffordshire bull terrier, også kaldet Staffy, der kan være den perfekte hund for dig.

Staffordshire som familiehund

Staffyen kan blive en rigtig fin familiehund. Hunden er loyal og hengivende, og er fra fødslen både venlig og nysgerrig.

Som hvalp er den legesyg og opsøgende, og med den rigtige opdragelse vil den forblive sådan. Racen elsker børn og er vild med at lege. Dog kan hunden godt være stædig og skal derfor opdrages til at reagere, når du eller dit barn siger ”stop”.

Opdragelse

Racen er som nævnt stædig, og det kræver god opdragelse at få den gjort lydig. Det er dog langt fra en umulig opgave, men blot noget, du som ejer skal være opmærksom på. Hunden kan godt være følsom og tager derfor ikke særlig godt imod skældud.

Hunden har også brug for motion, og derfor er apporteringstræning rigtig smart, da det både hjælper på lydighed og som løbetræning. Det er også vigtigt at træne hunden til at socialisere med både andre mennesker og andre hunde, så den ikke bliver indelukket.

Fakta om racen

Hunden kan leve op til 16 år, og det skal du huske på, inden du vælger netop denne race. En han bliver ca. 48 cm ved skulderen og vejer mellem 13 og 17 kg, og en hun bliver ca. 45 cm og vejer mellem 11 og 15 kg som fuldvoksen. Fordi hunden er korthåret, ikke fælder og ikke har underpels, hører de til de mere allergivenlige hunde. Dog vil den også hurtigere fryse om vinteren og skal derfor helst have en form for jakke.