Select Page

Bor du i norden eller kommer fra norden, vil du måske gerne have et vaskeægte nordisk hjem. Skandinavien og norden som sådan er kendt for sin stilistiske renhed, minimalisme og rustikke hygge, og det er noget, man gerne vil leve op til, når man får udenlandske gæster på besøg.

Her får du 3 gode tips til en start, når du tænker over at indrette hjemmet.

Ikke for meget nips

Når du indretter hjemmet, skal du passe på at der ikke kommer for meget unødvendigt nips. Man bliver hurtigt fristet til at have alle mulige souvenirs og søde små ting stående, at have væggen fyldt med fotos og så videre. Men i ægte nordisk minimalistisk stil skal man forsøge at holde det til et minimum. Så vil du forhåbentlig opdage, at de enkelte ting, du gør plads til, faktisk fylder mere i rummet og får en helt særlig aura.

En god måde at gøre dette på, er at opstille ’regler’ for, hvor mange og hvilke ting, der må få plads i stuen. Sig for eksempel, at der må være ét pynteobjekt på hver hylde, at der må stå ét stykke kunst i den ene ende af rummet og så videre. Så kan man altid revidere senere, men start med at placere de få objekter og se, hvad det gør ved rummet.

sofa

Hvis man bare stiller alle flotte ting ind, har man meget hurtigt et rod, der ikke passer ind i stilistikken.

Pejs eller ildsted

Hvis der er mulighed for det, bør I overveje at få installeret en pejs eller et ildsted i hjemmet. Det giver noget dejlig varme til den eller temmelig kølige minimalisme, du efterstræber. Se mere her om, hvordan du får en pejs installeret i den rette stemning.

Søg inspiration på blogs

Du er allerede i gang med at søge inspiration online, så måske er dette tip overflødigt. Men man kan finde utroligt mange blogs med gode, konkrete idéer til indretning, når hjemmet skal indrettes. Gå gerne i gang i god tid på nettet, apps og så videre, og skriv ned eller gem, når I finder noget, der kunne bruges i hjemmet.

Læs her for et godt eksempel på inspiration til pæn nordisk indretning.